tirsdag den 5. juli 2016

G U L E R O D S K A G E - M E D - F L Ø D E O S T E C R E M E / Carrot cake




Dansk sommer som vi kender det regn, regn, regn! 
Vi er i sommerhus, har tændt stearinlys, spiller spil, ser Olsen Banden og spiser lækker gulerodskage med flødeostecreme, mmmm! 

Det skal du bruge:
(Jeg bruger altid økologiske- eller danske råvarer)

150 g blødt smør
150 g brun farin
3 æg
4 dl mel
1 tsk mel
3 tsk stødt kanel
300 g revet gulerod
Evt. en håndfuld valnødder, groft hakket 

Flødeostecreme:
200 g flødeost
2 spsk vand
50 g flormelis
1 spsk friskpresset citron

Sådan gør du:
Rør smør og sukker hvidt og skummende. Rør ét æg i ad gangen, og rør godt imellem hvert. Vend gulerødderne i sammen med sigtet mel, bagepulver, kanel og nødder og vend forsigtigt det hele i gulerodskagedejen.
Tænd ovnen på 175 grader og bag kagen i en smurt form på nederste rille i ca. 1 time. Tjek gulerodskagen efter en halv time. Afhængig af, hvor stor en form du har brugt, varierer bagetiden. Lad kagen køle af.

Flødeostecreme:
Rør alle ingredienserne sammen og fordel det på gulerodskagenkagen. Stil evt. kagen på køl, så cremen kan sætte sig lidt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar