lørdag den 30. januar 2016

F R I T A T T A


Fritatta med grønkål, spinat og kartofler

Vi laver oftes fritatta (eller omelet/æggekage) i weekenderne. Det er en god start på dagen og den holder dig mæt i mange timer. Du kan tilsætte lige, hvad du vil bare du husker, at gennembage fritatta'n. Er der grøntsager i der afgiver meget væske, så tager den lidt længere tid om, at blive færdig. 

Du skal bruge:

En god håndfuld spinat
Et par små stængler grønkål (ca. en håndfuld når det er taget af stænglen)
En rest kartofler
Salt/Peber
5 æg
1/2 dl. mælk
1 løg
1 lille fed hvidløg
Frisk ingefær (ca. 2 cm.)
Smør eller olie til stegning


Sådan gør du:

Vask grønkål og spinat rigtig godt. Der må ikke være rester af jord eller sand på. Pil grønkålen fra stænglen og hak det lidt groft sammen med spinaten og skær kartoflerne i små tern. Pisk æg, mælk og salt/peber sammen i en skål.
Hvidløg, løg og skrællet ingefær hakkes i en minihakker eller hak det fint med en kniv. Svits det hakkede løg, hvidløg og ingefær over svag varme, et par minutter på en pande. Tilsæt grønkål og spinat og lad det står til det falder lidt sammen tilsæt nu kartoflerne. Rør i det et par minutter inden du tilsætter æggemassen. Jeg lader først fritatta'n står og stege på komfuret ca. 5 min og bager den færdig i ovnen ved 200 grader. Du kan også lade den stå på komfuret ved svag varme, men sæt låg på panden eller en tallerken, så overfladen også får godt med varme. En fritatta skal have ca- 10-15 min.

Vi spiser oftes rugbrød til, hvis vi har en rest pesto eller tapenade kommer jeg også det på.


Fritatta med rød peber, grønkål, spinat, parmesanost og basilikumpesto


Ingen kommentarer:

Send en kommentar