lørdag den 30. januar 2016

S A L T E K A R A M E L L E R / Salted caramels




Disse karameller skal prøves, de smager himmelsk!! Sammenspillet mellem salt og sødt er helt perfekt og man bliver nærmest afhængig :-) En super aktivitet sammen med børn.

Det skal du bruge:

5 dl fløde 38%
250 g sukker
120 g glukose sirup
1 spsk Meldon seasalt

Sådan gør du:

Kog sukker, fløde og glykosesirup ved middel varme i omkring 30-40 minutter. Måske lidt længere. Gå lidt til og fra det og rør i det indimellem, det kan sagtens stå og passe sig selv lidt, bare hold øje med at det ikke koger for voldsomt. Til sidst er karamelmassen gylden, sej og tyktflydende. Det skal være sådan, at den slipper bunden når man rører i den. Prøv at tage en lille teske og hæld lidt på en tallerken, køl af og se om den stadig er lidt for blød, kog den evt. et par minutter mere. Når du vurdere, at karamellen er færdig, drysses salt i, rør hurtigt rundt og hæld den op i en beholder som er havde foret med bagepapir. Karamellen skal have en højde på omkring 1 – 1 1/2 cm i formen. Så skal den ellers køle i nogle timer inden de skæres ud og pakkes fint ind i kvadratiske stykker bagepapir.

Opskriften er tyvstjålet fra dygtige Valdemarsro.dk




Ingen kommentarer:

Send en kommentar