lørdag den 30. januar 2016

K A N E L S N E G L E med havregryn / Cinnamon bunsVi er ret vilde med kanelsnegle herhjemme. Drengene elsker, at deltage i bagningen og ikke mindst spise resterne af det lækre kanelfyld. Jeg kan generelt godt lide, at putte havregryn i mit bagværk, det giver en lille smule sprødhed og lidt bedre samvittighed :-)


Du skal bruge: (Denne opskrift giver ca. 6 store- eller 9 små kanelsnegle.)
15 g gær
2 dl vand, lunken
2 dl hvedemel
2 dl havregryn
30 g smør, blødt
1 spsk. sukker
lidt salt

Fyld:
1 dl brun farin
50 g smør
2 tsk kanel

Glasur:
Vand 
Flormelis

Sådan gør du: 

Rør gæren ud i det lunkne vand og rør derefter resten af ingredienserne i. Jeg bruger en røremaskine, men har du ikke sådan en så ælt dejen godt i hænderne. Dejen må ikke være klistret. Lad dejen hæve ca. en time.
Begynd på fyldet, mens dejen hæver. Rør smør og brun farin sammen og tilsæt kanel. Lad det stå på køkkenbordet til det skal bruges.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til den ca. måler 30x15 cm. Smør fyldet på dejen, så det dækker helt ud i kanterne. Rul dejen sammen til en pølse og skær det antal kanelsnegle du ønsker. Læg kanelsneglene på en bageplade (med bagepapir) eller i en bageform (med bagepapir). Jeg bruger ofte en bageform, da det giver nogle mere ensartet kanelsnegle. Lad dem efterhæve i en lille time.
Bag kanelsneglene ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Lad kanelsneglen køle lidt af inden du pynter med glasur. Er kanelsneglene for varme løber glasuren af. Lav en lidt tyk glasur af vand og flormelis. Brug evt. en sprøjtepose til, at sprøjte glasuren på, ellers brug en kniv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar