fredag den 5. juni 2015

I N D I S K - C U R R Y - M E D - K Y L L I N G / Chicken curry -indian



Jeg holder meget af krydret og smagfuldt mad, derfor er indiske curryret en af mine top favoritter. Denne chicken curry er fra James Price og smager helt fantastisk, holder du lidt igen med chilien, så er retten yderst børnevenlig.



Du skal bruge:

  • 800 g kyllingefilet
  • 3 spsk neutral olie
  • 5 hele nelliker
  • 2-3 alm. kardemomme
  • 2 laurbærblade
  • 15-20 sorte peberkorn
  • 3 mellemstore finthakkede rødløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stor spsk. hakket hvidløg
  • 1 stor spsk. hakket frisk ingefær
  • Salt
  • 1/2 spsk stødt kanel
  • 1/2 spsk chilipulver
  • 1/2 spsk. gurkemeje
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. garam marsala
  • 2-3 grønne chili (eller efter smag)
  • 4-5 dl. vand
  • Frisk koriander

    Sådan gør du:

    Nelliker, laurbærblade, peberkorn og kardemomme sauteres i 3 spsk. olie i et lille minuts tid i en pande med høj kant. Tilsæt de hakkede løg og lad dem stege med til de falder sammen. Tilsæt hakket hvidløg, ingefær og finthakket grøn chili. Mængden af chili kan justeres, hvis man gerne vil have en stærkere karry. Lad de hele stege roligt under omrøring til løgene begynder at få lidt farve. Tilsæt de flåede, hakkede tomater og lad blandingen koge roligt til al væden er forsvundet og olien begynder at udskille sig.
    Kom indholdet af panden i en blender og blend massen til en jævn pasta. Kom pastaen tilbage i panden og tilsæt kanel, chilipulver, stødt koriander, stødt spidskommen og garam marsala. Lad det hele stege igennem i nogle minutter. Tilsæt lidt vand så pastaen bliver lidt mere flydende og kom så kyllingen skåret i mundrette stykker i panden.
    Vend på det hele til kyllingestykkerne får lidt overflade og tilsæt så vand til sovsen har den rette konsistens. Smag til med salt og evt. en smule rørsukker. Læg låg på panden og lad kyllingen simre til den er mør. Drys med hakket frisk koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar