Denne citronmåne er en af mine absolutte favoritkager. Der skal kvark i, hvilket gør kagen frisk, saftig, svampet og let sammen med citronen.
Opskrift:
50 g smør
2 æg
Saften af én citron
Revet skal af 2 øko citroner
225 g sukker
150 g kvak (skyr kan også bruges)
180 g hvedemel
Glasur:
200 g flormelis
4 spsk citronsaft
Lidt kogende vand
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en gryde. Riv citronen og pres saften ud bagefter.
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, pisk derefter kvark, citronsaft og -skal og smøret i.
Mel og bagepulver kommes i en anden skål, og sigtes i æggemassen. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen, lidt ad gangen med en ske.
Hæld forsigtigt dejen i en smurt springform, og glat den ud med en dejskraber.
Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter. Stik eventuelt i den for, at se om den er færdig.
Når kagen er afkølet, smørres glasuren på.
Hæld flormelis, smør og citronsaft i en skål. Hæld en spsk kogende vand i ad gangen indtil glasuren er, som du vil have den.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar