lørdag den 30. januar 2016

B R U N S V I G E R / Danish pastry




Brunsviger er en klassiker! Det er en super nem kage at bage og alle kan lide den. Denne brunsviger er fra dygtige AnneAuChocolat.

Du skal bruge:

2,5 dl lunken vand
25 g gær
1 æg 
50 g sukker
5 g salt
ca. 450 g hvedemel
37,5 g smeltet smør

Fyld:
125 g brun farin
125 g smør
1/4 dl sirup

Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt æg derefter salt, sukker og mel. Rør det sammen og tilsæt til sidst det smeltede smør. Rør dejen godt på røremaskine, 5-7 minutter, til dejen slipper siderne. Lad dejen hæve 30 min.
Lav fyldet mens dejen hæver. Kog let farin, smør og sirup sammen i en gryde og stil det til side.
Fordel dejen godt i en bageform foret med bagepapir (ca. 30x20). Lav fordybninger i dejen med fingerne, så fyldet kommer ned i kagen. Fordel fyldet på sejen og lad brunsvigeren hæve en times tid.
Bag brunsvigeren i 18 minutter ved 200 grader varmluft.
Brunsviger smager bedst den dag den er bagt, og allerbedst 15-20 minutter efter den er taget ud af ovnen og stadig er lidt lun. Dagen efter kan den lunes i ovnen, så fyldet smelter lidt igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar