søndag den 15. november 2015

V A N I L J E K R A N S E / Danish butter cookies




Vaniljekranse er uden tvivl min favorit julesmåkage og jeg bager dem flere gange i juletiden. Denne opskrift med mandelmel gør vaniljekransen ekstra sprød.


Du skal bruge (ca. 35 stk.):


200 g blødt smør

Korn af en stang vanilje
180 g sukker
1 æg, mellemstort
250 g hvedemel
75 g mandelmel


Sådan gør du:


Forvarm ovnen til 200 grader. 

Bland vaniljekorn sammen med sukkeret og rør det med det bløde smør i en skål. Rør ægget i. Bland hvedemel og mandelmel, og rør det i dejen.

Albert, min trofaste køkkenhjælper

Kom dejen i en sprøjtepose (jeg brugte en kraftig plastsprøjtepose) og vælg en stjernetyl i mellemstørrelse. Sprøjt dejen ud i kranse på bagepapir i ønsket størrelse. Lav lidt mellemrum mellem kagerne. Bag vaniljekransene 10-12 minutter, eller til de er let gyldne. Lad vaniljekransene køle af inden du putter dem i en tætsluttende beholder.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar