torsdag den 18. februar 2016

M Ø R K chokolade B R O W N I E med saltet karamel / Dark chocolate brownie with salted caramel:Mørk chokolade er klart min favorit og jeg kan spise den til- og på- og i alt. Denne chokolade brownie er super lækker og mørk i smagen. Brownien smager ekstra godt med saltet karamelsovs.


Du skal bruge:

125 g mørk chokolade
125 g smør
2 æg
2,5 dl sukker
1 stang vanilje, kornene
3 spsk kakaopulver
1,5 dl hvedemel
200 g hakkede mandler


Saltet karamelsovs

200 g sukker
50 g smør
1,25 dl fløde (38%)
Havsalt efter smag


Sådan gør du:

Brownie: Smelt chokolade og smør sammen mens du flækker vaniljestangen og blander kornene med noget af sukkeret. Køl chokolademassen lidt af og pisk æg og vaniljesukker lyst og luftigt. Rør forsigtigt kakao og mel i æggemassen, så du beholder noget af luftigheden. Bland derefter chokolademassen og mandler i.

Bag brownien i en 24x24 cm form ved 175 grader ca. 25 min. Beklæd- eller smør evt. formen inden du hælder dejen i.

Saltet karamel sovs: Lad stille og roligt sukkeret smelte i en gryde. Du skal ikke røre i det, så undgår du klumper. Når sukkeret er smeltet fjerner du gryden og tilsætter smørret under omrøring. Når smørret er smeltet sættes gryden tilbage på varmen og fløden tilsættes, mens du stadig rører i karamelmassen. Når karamellen er blevet ensartet og tyk fjernes den fra varmen og der tilsættes salt efter smag.
Er karamellen for tyk tilsættes der lidt ekstra fløde, er den for tynd kan den koges lidt mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar