søndag den 3. april 2016

C H I C K E N - T I K K A - M A S A L AJeg kunne spise indisk mad hver dag! Det er ret nemt, at lave og smager helt fantastisk. Det kræver et basis lager af div. krydderier, men når du har købt krydderierne første gang er der til mange retter. Vær opmærksom på, at indisk mad ofte indeholder marineret kød eller bønner/linser der skal forberedes dagen før. 


Du skal bruge (dette er en børnevenlig udgave tilsæt mere chili, hvis du kan lide stærk mad): 

1. dag: kylling og marinade

1 tsk stødt nellike
1 tsk spidskommen
2 tsk garam masala (en indisk krydderiblanding der kan købes i de fleste supermarkeder)
1 stk lime
6 fed hvidløg
1 stykke ingefær skrællet og fint revet (ca. 5 cm)
6 store spsk yoghurt natural
1 tsk salt
800 g kyllingbryst (natural)

2. dag: Sovsen

2 løg
1/2 rød chili
30 g frisk koriander
Olivenolie
1 spsk stødt koriander
1 tsk paprika
1 tsk garam masala
6 spsk fint hakkede mandler
1 dåse tomater
1 dåse kokosmælk
1 hønseboullion terning
3 dl kogende vand

Basmatiris

Sådan gør du:

Kyllinge-marinaden:
Rist de tørre krydderier af på en varm pande ca. 1 minut. Hæld krydderier i en stor skål sammen med saften fra limen, de pressede hvidløg og den fint revet ingefær. Hæld nu yoghurt i skålen og rør det godt rundt. Skær kyllingen ud i stykker af 2x2 cm og bland det i den krydret yoghurt. Lad blandingen stå i køleskabet natten over (eller mindst 2 timer).

Sovsen:
Skræl og hak hvidløg og løg fint sammen med chili og stilkene fra den friske koriander (gem bladende til senere). Hæld løg, hvidløg, chili og koriander på en middelvarm pande med olivenolie og lad det simre i ca. 20 minutter til det er gyldent (rør jævnligt i det). Tilsæt stødt koriander, paprika og garam masala og kog det med et par minutter og tilsæt mandlerne.  Hæld dåse tomaterne i, tilsæt boullion terning det kogende vand og lad det koge i 5 min før du tilsætter kokosmælken. Sovsen skal simre i 40 minutter mens du kort steger kyllingestykkerne på en grillpande, så de får de klassiske grill-streger ca. 1-2 minutter på hver side (gem yoghurtblandingen). Kyllingen på ikke blive gennemstegt på panden. De grillede kyllingestykker og yoghurtblandingen kommes i sovsen og simrer med i ca. 15 min. Smag til med salt og peber. 
Server med basmatiris, de friske korianderblade og en raita

Ingen kommentarer:

Send en kommentar