lørdag den 16. april 2016

T I R A M I S Ù
En tiramisú går man aldrig galt i byen med. Det er en italiensk dessert lavet på mascapone og små søde kiks (ladyfingers), og med undertoner af kaffe og portvin er det den perfekte afslutning efter en lækker middag. Jeg er ikke kaffedrikker derfor er min udgave med meget lidt kaffe, men alligevel nok til, at den har kaffesmag som en klassisk tiramisú skal have.

Du skal bruge (6 personer):

4 pastauriseret æggeblommer
4 spsk sukker
1 dl Masala eller anden hvid portvin
1 stang vanilje, kornene
1 dl fløde
500 g mascapone 
200 g ladyfingers
1 dl kaffe
6 weck glas eller andre mindre skåle

Drys: KakaoSådan gør du:

Start med, at brygge en stærk kop kaffe. Bræk nogle ladyfingers i stykker, så bunden på weck glassene er dækket. Hæld 2 teskefulde Masala  over dine ladyfingers og gør det samme med kaffe tilsæt evt. lidt mere af hver, hvis ladyfingers'ne ser tørre ud. 
Pisk æggeblommer og sukker sammen og vend mascaponen i. Pisk fløde og vaniljekorn sammen til en let flødeskum og vend det i mascaponecremen. Fordel halvdelen af mascaponecremen over dine ladyfingers i weckglassene. Læg et nyt lag ladyfingers på og fordel resten af cremen i glassene. Læg låg på og stil din tiramisú i køleskabet mindst 3 timer, inden servering drysses med kakao.Ingen kommentarer:

Send en kommentar